Politika zasebnosti in varstvo podatkov 2018-07-19T08:25:36+00:00

Politika zasebnosti in varstvo podatkov

Kdo smo

Naslov naše spletne strani je: https://www.alu-remskar.com

VOJKO REMŠKAR S.P.

Vojsko 8,
1217 Vodice

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj? – Preko piškotkov

Statistika

Google Analytics
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

S kom delimo vaše osebne podatke?

Spletna stran deli vaše podatke o obisku samo s servisom Google Analytics. Vsi IP-ji, ki jih sprejema Google analytics so anonimizirani zato se to ne šteje kot osebni podatek. Alu-remskar.com ne deli nobenih drugih podatkov s tretjo osebo.

Kako dolgo shranjujemo vaše podatke?

Sami vaših podatkov ne zbiramo. Vaši podatki se hranijo samo v Google Analyticsu, ki jih zbriše po določenem času glede na njihove pravilnike.
Vsi podatki, ki so zbrani preko kontaktnih obrazcev ali pri pošiljanju ponudb, se hranijo samo za čas poslovne komunikacije.

Katere pravice imate glede vaših podatkov?

Ker na naši spletni strani ne shranjujemo vaših osebnih podatkov ni nobene možnosti, da bi vaš osebni podatek nekdo zlorabil.

Kako varujemo vaše podatke?

Vaše podatki so obdelani preko varnega strežnika, ki gostuje pri ponudniku gostovanja neoserv.si. Ne mi ne ponudnik gostovanja ne shranjuje nobenih vaših osebnih podatkov.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, , posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Lasstnik spletne strani lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Nekaj  primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.